Algemene cliëntondersteuning | per gemeente verschillend

 

Cliëntondersteuners van MEE West-Brabant denken met je mee bij vragen die je moeilijk kunt overzien. Ze staan naast je en kennen de weg in zorg en welzijn. Ze gaan uit van wat jij nodig heeft om zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk te zijn. Om weer mee te kunnen doen in de samenleving. Als het kan met hulp van je familie, vrienden en andere betrokkenen. Deze ondersteuning van MEE heet cliëntondersteuning. Ook de mensen om je heen, je netwerk, kunnen hier gebruik van maken.

 

  • MEE is gratis en je hebt geen verwijzing nodig. We werken onafhankelijk van zorgaanbieders en zorgverzekeraars.

  • We werken samen met je en anderen dat je zo snel mogelijk zelf weer verder kunt. Dit zijn vrijwilligers, ervaringsdeskundigen en professionals in de wijk. We delen tevens kennis en zetten allerlei expertise in om ervoor te zorgen dat je niet van het kastje naar de muur gaat.

  • Voorkomt nieuwe problemen. MEE neemt je geen zaken uit handen als het niet nodig is, maar helpt je om problemen zelf of samen op te lossen. Je bent daardoor beter opgewassen tegen eventuele nieuwe problemen. Omdat we vaak ook de mensen in jouw omgeving bij je vraag betrekken, vindt je in de toekomst makkelijker en sneller steun van de mensen om je heen.

                                                     

Onafhankelijke cliëntondersteuning is voor iedereen gratis toegankelijk. Maar algemene cliëntondersteuning is per gemeente anders geregeld. Wil je weten hoe dat in jouw gemeente werkt, kijk dan onderaan op deze site bij MEE in de buurt.