Studententeam 2020/2021

Versterk ons studententeam!
Stage lopen en zelfstandig aan de slag, dat kan bij MEE West-Brabant!

MEE West-Brabant als werkgever zet in op zelforganiserend zijn, eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen en dragen en talenten mogen benutten. Als student in ons studententeam kun je leren en werken als een echte professional. Dat vraagt wat, maar brengt je tevens een nieuwe waardevolle ervaring.

MEE West-Brabant heeft plaats voor 8 enthousiaste studenten van Avans Hogeschool te Breda (Social Work, voltijd, derdejaars). Het betreft een praktijkstage voor het schooljaar 2020-2021.

Stage bij MEE, wat doen we?
MEE West-Brabant ondersteunt in alle levensfasen en op alle levensgebieden, zoals
leren en werken, samenleven en wonen, persoonlijke ontwikkeling en geldzaken en regelgeving. MEE neemt drempels weg die meedoen in de weg kunnen staan. Wij doen dit door het inzetten en delen van onze kennis en expertise aan professionals, mensen met een beperking en hun omgeving. Maatschappelijke bewustwording speelt hier in een bredere opzet een belangrijke rol in.

MEE is partner in Zorg voor Elkaar Breda. Dit betekent voor jou als student bij MEE West-Brabant dat je zowel deelneemt aan een studententeam als functioneert in een Zorg voor Elkaar wijkteam in Breda. Zo kom je in aanraking met een zeer brede doelgroep, een grote diversiteit aan hulpvragen en leer je samen werken met alle organisaties in het maatschappelijk werkveld.

Heb je interesse?

We ontvangen jouw motivatie brief en CV, bij voorkeur voor 1 april, via vacature@meewestbrabant.nl. Beschrijf in je brief (max 1 A4) wat jouw motivatie, kwaliteiten en leerpunten zijn en waarom jij de meest geschikte kandidaat bent voor een stage bij ons Studententeam MEE West-Brabant. 

 

 

Studenten vertellen:                                           (Leerjaar 2019-2020)

 

Aäron: Een echte MEEdewerker

Tijdens je stage bij MEE ga je veel zien, veel horen en vooral veel leren. Het is een stage waarbij je moet aanpakken; je kan en mag alles vragen en zolang je dit doet kun je nieuwe dingen blijven leren. Dit is geen stage waarbij je de zaken moet afwachten. Je bent hier niet de stagiaire die de vaatwasser mag vullen en legen voor het personeel, je bent echt part of the team! Dit zorgt voor een erg fijne werksfeer en een veilige leeromgeving. Verder is het werk heel divers, wat de dagen fris houdt en jou als professional elke dag aan het denken zet. Tot slot is dit ook de uitgelezen kans om je professionele netwerk te vergroten; je komt professionals vanuit allerlei werkgebieden binnen de wijk tegen en dit is jouw kans om meer connecties te maken met mensen uit de beroepspraktijk!

 

  

Fronie: Geen enkele stage is zo leerzaam als MEE!

Voordat ik aan deze stage begon vond ik het lastig om een doelgroep te kiezen waar ik graag mee wilde leren werken. In deze stage werk je met verschillende doelgroepen en krijg je te maken met diverse soorten hulpvragen die overal over kunnen gaan. Dit vind ik erg leuk en uitdagend aan deze stageplaats. Ik krijg de kans om mijzelf als professional maar ook als persoon te ontwikkelen. Collega’s zien mij niet als stagiair maar als collega. Je gaat zelfstandig aan de slag en er is veel ruimte om te erachter te komen wat bij jou past. Geen enkele stage is zo leerzaam als bij MEE!